Головна сторнка » Шок для інвесторів і шкідництво для держави: слуги хочуть узаконити рейдерське вилучення землі

Шок для інвесторів і шкідництво для держави: слуги хочуть узаконити рейдерське вилучення землі

Від KDNews
407 перегляди 2 хв. читати
A+A-
Скинути
Шок для інвесторів і шкідництво для держави: слуги хочуть узаконити рейдерське вилучення землі

Наступного тижня у Верховній Раді включили в порядок денний сесії абсолютно дикий законопроєкт 8225. У ньому депутати Кириченко і Герман (Слуга Народу) пропонують продовжити право держави експропріювати землю і нерухомість на 10 років після закінчення воєнного стану.

На цьому не все! Далі гірше. Рішення про експропріацію прийматиме не суд, а Кабмін, який і здійснюватиме оцінку відчуженого майна, а суд навіть не зможе зупиняти дію такого рішення! Вилучене передаватиметься державному підприємству з метою «побудови об’єктів критичної інфраструктури», а воно у свою чергу матиме право продавати експропрійоване у приватні руки з аналогічною метою! Хто в результаті отримає вилучене треба додатково пояснювати?

Це ж яка інвестняня вирішила ставити цей законопроект на голосування у Верховній Раді? Після цього будь-який інвестор обходитиме Україну десятою дорогою, а ті сміливці що ведуть тут бізнес почнуть збирати речі подалі звідси.

Проєкт закону відверто рейдерський і антиконституційний. І передбачає можливість перетворювати землю/нерухомість у швидкі гроші і навпаки – за безцінь отримувати ласі шматки, маніпулюючи оціночною вартістю.

Строк дії «воєнний стан + 10 років» не може бути виправданий навіть заявленою необхідністю відновлювати інфраструктуру під час війни і після перемоги. Але це хороша ілюстрація того, що президентська партія бачить себе панівною силою в країні, а її очільники і власники хочуть стати новими олігархами після розкуркулення старих. Цікаво, Мінрейдерства для цього створять чи так обійдуться? Все це майже один в один повторення шляху путіна на початку його президентства. Хочеться вірити, що Україна – не рабська росія і не дозволить жодній владі знущатися над собою.

Читайте також

Цей веб-сайт використовує файли cookie. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Згоден Детальніше...

Compare Listings

заглавие Цена Положение дел Тип Площадь Цель Спальни Ванные комнаты