Головна сторнка » “Каральні” мобілізаційні норми: неотримані поштою повістки – приховані наслідки

“Каральні” мобілізаційні норми: неотримані поштою повістки – приховані наслідки

Від KDNews
5,7K перегляди 4 хв. читати
A+A-
Скинути
"Каральні" мобілізаційні норми: неотримані поштою повістки – приховані наслідки

«Повістка буде вважатися врученою навіть якщо громадянин не знаходиться за адресою, вказаною в ТЦК, і фізично її не отримав» – з цією нормою багато хто з вас міг вже ознайомитись… Проте, напевне не всі з вас – зрозуміли повноту наслідків прийняття цієї норми?!.

Згідно цієї норми відомо, що повістку можуть направити поштою за адресою реєстрації або іншою наявною в ТЦК адресою. Відповідно: повістка вважатиметься врученою навіть якщо громадянин її не отримував та й зовсім в очі не бачив за тих чи інших обставин; приміром – людина перебуває за кордоном або на лікуванні в іншому місті України, тощо. В результаті – у поштовому відділенні на таку повістку поставлять відмітку – «про неможливість вручення вимоги ТЦК».

Дальше, ТЦК займуться питанням про обмеження людини у праві керування автомобілем. Крім цього, не-уточнення військово-облікових даних дозволить керівнику ТЦК звернутися до поліції щодо здійснення адміністративного затримання та доставлення такого громадянина до ТЦК.

І тут всі видихнули… вважаючи, що перебування за кордоном чи в іншому, невідомому ТЦК місці України – інших суворих наслідків для них не буде?!.. – Помиляєтесь – будуть! І то значно суворіші та навіть цинічніші – чим обмеження в керуванні автомобілем!

Припустимо: на людину уже наклали заборону на керування автомобілем і поліції не вдалось доставити цю людину в ТЦК… – То що ж дальше?.. Адже зрозуміло, що цим все не закінчиться?!.

А дальше все доволі просто: така людина автоматично отримає звинувачення – в ухиленні від військового обліку, проходженні ВЛК та можливої мобілізації. Відповідно – буде накладено штраф, який згідно проголосованого в першому читанні законопроекту 10379 буде збільшений до 22,5 тис. грн. Результат: людина отримує статус офіційного ухилянта із начисленим штрафом… АЛЕ про це – вона може навіть не здогадуватись!

В подальшому цей штраф «обросте» пенею та справа за його несплату буде передана у виконавчу службу. Відповідно: виконавча служба – накладе арешт на банківські рахунки або на певне майно, що належить цій людині (авто, земельна ділянка, житло, тощо). В кінцевому результаті: ТЦК та Виконавча служба користуючись ситуацією, що людина не має впливу на все що відбувається – просто «пограбують» таку людину в тій чи іншій мірі…

Така річ / такі «пограбування» – особливо стосуватимуться тих, хто виїхав та перебуває за кордоном. Приміром, людина виїхала з України 5 років тому, а на її адресу реєстрації приходила повістка, а згодом були начисленні штрафи та накладено виконавчою службою арешт на певне майно. Єдиним виходом для такої людини буде повернення в Україну або конфіскація арештованого майна…

Що ж, друзі! Нас чекає поява чергових злочинних угруповань, і тепер це буде тандем – ТЦК та Виконавчої служби!

Donation for Author

Допоможіть проекту будь-яким, навіть маленьким внеском

Читайте також

Цей веб-сайт використовує файли cookie. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Згоден Детальніше...

Compare Listings

заглавие Цена Положение дел Тип Площадь Цель Спальни Ванные комнаты