Головна сторнка » Агент ФСБшника Сівковича рулить податковою системою України?

Агент ФСБшника Сівковича рулить податковою системою України?

Від KDNews
461 перегляди 6 хв. читати
A+A-
Скинути
Агент ФСБшника Сівковича рулить податковою системою України?

Днями голова податкового комітету ВР Данило Гетьманцев виступив із сенсаційною заявою: виявляється, 30% кави на ринку йдуть контрафактом. Він переймається здоров’ям українців та тим, що держава недоотримує такі необхідні їй у військовий час податки. А заодно натякає на «кілька сімей бізнесменів», які мають з цього зиск.

Одразу спадає думка: як добре країні, де головна проблема – контрафактна кава. Нарешті, встановимо контроль над кавою і заживемо! Якщо ж зазирнути за лаштунки цих заяв і пригадати гучні скандали останніх тижнів із викриттям хабарників-митників і хабарників-податківців, вималюється трохи інша картина. А саме: війна між силовим блоком, який очолює креатура російського агента Портнова Татаров – і податково-митним блоком, на чолі якого перебуває Гетьманцев. І всі ці гучні заяви – не що інше, як змагання загрузлих у корупції жаби з гадюкою за переділ сфер впливу.

Але давайте спочатку поглянемо на самого Данила Гетьманцева. Що про нього відомо? По закінченні вишу – юний Данило влаштовується помічником народного депутата Володимира Сівковича. Того самого агента ФСБ, що за часів Януковича був заступником секретаря РНБО, ініціював силовий розгін Майдану, і у 2014 втік до москви. Там отримав теплий офіс під крилом пʼятої служби ФСБ, яка відповідала за збір розвідданих про Україну – і продовжив керувати своїми агентами в Києві уже на відстані.

Отже, короткий звіт про «роботу» Гетьманцева.

У 2021 – він не бачить підстави для запровадження санкцій щодо Медведчука.
Його ініціатива податкової амністії – викликала критику з боку МВФ, як шкідлива в довгостроковій перспективі.
Також Гетьманцев закликав узагалі відмовитися від співпраці з МВФ.
Його зміни до законопроєкту 5600 – це податкове ярмо на шиї малого й середнього бізнесу.

Окремо – варто згадати, як голова комітету з податкової та митної політики виступив проти додаткового фінансування української армії у лютому 2022. Зате – разом із головою фракції Слуг народу Арахамією у січні 2022 подав законопроєкт про скасування мита на бітум виробництва РФ . Якщо додати його підтримку проросійського мовного закону депутата Бужанського, коли голова комітету ВР називає захист української мови «фашизмом» – вимальовується геть непривабливий портрет особи, яка шкодить національним інтересам.

Його приватна діяльність – ще цікавіша тема. Наприклад, ТОВ «Юрімекс» ( зі складу якої Гетьманцев де-юре вийшов 2019, але продовжує бути в ділі). Серед бенефеціарів – Данило Гетьманцев та його мати Олена Гетьманцева. Їй же – належить авіакомпанія ТОВ “ТРЕВЕЛ ПРОФЕШНЛ ГРУП”, зареєєстрована за тією самою юридичною адресою, що й «Юрімекс». У своєму інтерв’ю у 2020 голова комітету ВР визнає – його мати позичила велику суму грошей (у декларації вказано 650 000 доларів) такому собі Родрігу. А точніше – громадянину Лівії Родрігу Мерхежі. Цей чоловік разом із мережею українських авіакомпаній, зареєстрованих на підставних власників, перебуває під санкціями у США з 2013 року. Адже займався передачею в оренду та продажем літаків іранцям, а ті використовували транспорт для перевезень бойовиків, зброї та поставок вантажів у Сирію. І саме з цією мережею сумнівних компаній – тісно співпрацює “ТРЕВЕЛ ПРОФЕШНЛ ГРУП” Гетьманцевої

Отже, якщо коротко: авіакомпанія матері державного топ-чиновника співпрацює з компанією підсанкційного контрабандиста, який ганяє літаки в країну, чиї дрони нас обстрілюють щодня. Ми нічого не переплутали?

До слова, та сама «Юрімекс» захищала у суді ТОВ “ЄВРОПА ЕИР” (“Europe Air”) – авіакомпанію, що перевозила техніку для російської ПВК “Вагнер” до Лівії . Адвокати Гетманцева здійснювали представництво ТОВ “ЄВРОПА ЕЙР” у суді проти Державної авіаційної служби України (ДАСУ).

Тут де не смикни – а всі шляхи сходяться до російського сліду. Навіть не сліду – великого антиукраїнського кубла, яке щодня руйнує нашу економіку та обороноздатність, попутно набиваючи кишені грошима від контрабанди зброї терористам. Контрафактна кава заважає, кажете?

Читайте також

Цей веб-сайт використовує файли cookie. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Згоден Детальніше...

Compare Listings

заглавие Цена Положение дел Тип Площадь Цель Спальни Ванные комнаты