Головна сторнка » В ЄСІТС змусять зареєструватися усіх юросіб — прийнято закон

В ЄСІТС змусять зареєструватися усіх юросіб — прийнято закон

Від KDNews
386 перегляди 1 хв. читати
A+A-
Скинути
В ЄСІТС змусять зареєструватися усіх юросіб — прийнято закон

Адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, УСІ ЮРИДИЧНІ ОСОБИ повинні упродовж 30 днів зареєструвати електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі.

Таку вимогу містить закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами» (на базі проекту №7574-д), який прийняла Верховна Рада.

Цим законом Господарський процесуальний, Цивільний процесуальний кодекси, а також Кодекс адміністративного судочинства доповнюються положеннями, якими термін «офіційна електронна адреса в ЄСІТС» замінюється на «електронний кабінет в ЄСІТС».

Також обов’язковою стане реєстрація такого кабінету в ЄСІТС для всіх юридичних осіб. А в якості «САНКЦІЙ» за невиконання цієї вимоги така особа фактично позбавляється права на доступ до суду: від неї не приймуть ні позов, ні відзив, ні апеляцію з касацією, ні інші процесуальні документи.

Утім, юрособі, яка не зареєструє електронний кабінет, судові повістки чи інші документи мають все одно надсилатися в паперовій формі. Аж доки вона не стане учасником судового процесу і не спробує реалізувати свої процесуальні права.

Нардепи вважають, що обов’язкова реєстрація в ЄСІТС має, насамперед, заощадити державні кошти на здійснення документообігу.

Читайте також

Цей веб-сайт використовує файли cookie. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Згоден Детальніше...

Compare Listings

заглавие Цена Положение дел Тип Площадь Цель Спальни Ванные комнаты