Головна сторнка » Український дрон роблять російський бізнесмен і колишній член Зе-команди

Український дрон роблять російський бізнесмен і колишній член Зе-команди

Від KDNews
423 перегляди 4 хв. читати
A+A-
Скинути
Український дрон роблять російський бізнесмен і колишній член Зе-команди

Олександр Данилюк, колишній соратник Зеленського, разом з російським бізнесменом Михайлом Кокорічем виявилися задіяними в розробці українських гіперзвукових БПЛА. Про це повідомляє українська служба BBC.

Зброя, про яку йдеться, була представлена в авіасалоні Ле-Бурже. Український дрон з водневим двигуном дозволяє набирати швидкість, яка перевищує швидкість звуку.

Данилюк – особа, про яких кажуть: “примажеться до будь-якої влади”. За часів Ющенка був радником голови уряду, коли прийшов Янукович, Данилюк – радник Президента та очільник координаційного центру з економічних реформ. За президентства Порошенка, був міністром фінансів в уряді Гройсмана, цю посаду він обіймав з квітня 2016 до червня 2018 року. На тій посаді запам’ятався націоналізацією Приват Банку. Думаєте, при Коломойській владі після цього для Данилюка не мало б бути місця? А вийшло рівно навпаки: був одним з радників Зеленського під час передвиборчих перегонів в 2019 році, а після став секретарем Ради безпеки і оборони. Через кілька місяців з цієї посади Данилюк був звільнений.

А хто, власне цей Михайло, а правильніше було б написати “Міхаіл”, Кокоріч? Бізнесмен, родом з рф (а саме – з Бурятії). Особа, яка стверджує, що категорично не підтримує війну в Україні і більше 10 років проживає в США.

Здавалось би, той самий “хароший русскій”? Є сумніви! В 2021 році американський уряд заборонив компанії Кокоріча займатися космічною логістикою, адже це могло загрожувати національній безпеці країни. Крім того, американська комісія з цінних паперів в тому ж році оштрафувала Кокоріча на 7 млн доларів за “введення в оману інвесторів” щодо розробок його фірми Momentus.

Цікаво, що для нацбезпеки США цей “хароший русскій” несе загрозу, а для безпеки України – ні? Досить дивна річ. Ніяк у Зеленського не можуть позбутися арестовщини – бажання тягнути в Україну росіян. Хоча, це може обернутись великими проблемами.


це лише макети і сам проект перебуває на рівні стартапу це лише макети і сам проект перебуває на рівні стартапу це лише макети і сам проект перебуває на рівні стартапу це лише макети і сам проект перебуває на рівні стартапу

Так от, це лише макети і сам проект перебуває на рівні стартапу. Сподіватись на швидке постачання Україні цих безпілотників немає сенсу: ті, про які писали, як про супер-гіперзвукові апарати з дальністю польоту понад 1000 км – можуть бути готові лише через 10 років і то, якщо стартап піде. Бо розрекламованого двигуна в природі досі немає.

Варто зауважити, що американський уряд у 2021 році звинуватив російського бізнесмена у фінансових махінаціях.

Читайте також

Цей веб-сайт використовує файли cookie. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Згоден Детальніше...

Compare Listings

заглавие Цена Положение дел Тип Площадь Цель Спальни Ванные комнаты