Головна сторнка » Аеророзвідка росіян. Крила. Частина 1

Аеророзвідка росіян. Крила. Частина 1

Від KDNews
3,8K перегляди 3 хв. читати
A+A-
Скинути
Аеророзвідка росіян. Крила. Частина 1

Недавно в Німеччині затримали одного підприємця за те, що продавав росіянам двигуни та інші комплектуючі для БПЛА «Орлан-10». 120 двигунів у компанії вилучили. Це лише один приклад того, як росіяни отримують західні комплектуючі для своєї зброї.

Ми поговорили про аеророзвідку російських загарбників на першій лінії. Про Мавіки, які використовують і вони і ми, що передбачає схожість проблем і способів застосування. А тепер поговоримо про “крила” і більш глибинну аеророзвідку ворога. Обережно, якщо ви маєте знання і досвід в даній сфері, то цей набір очевидних фактів може вас збісити.

В першу чергу поговоримо про ненависний Орлан-10. В 2013 році було очевидно, що росія активно озброюється і переозброюється. Минуло 5 років від вторгнення в Грузію і росіяни очевидно багато чого врахували.

Ідемо далі. Саме в тому 2013 році на озброєння російської армії прийняли безпілотний комплекс типу “крило” Орлан-10.

Це багатоцільовий літак, який може вести розвідку, коригування вогню, нести на собі портативні РЕБ і ретранслятори зв’язку. Зараз в росіян існує цілий ряд апаратів, які вони використовують поряд з Орланом: різні модифікації SuperCam, а також Zala.

Під час вторгнення в Україну 2014 року путін відверто глузував з усіх, розповідаючи про те, що російські війська та колаборанти на Донбасі могли купити все у воєнторзі. Багато хто у світі волів закрити на все очі й повірити в ці казки.

Хоча одним з матеріальних доказів російського вторгнення, рішення про яке приймалося в Кремлі, є використання, в тому числі, новітніх на той час Орланів проти української армії та добровольчих батальйонів, які стали на захист держави.

Ще тоді в 2014, були випадки збиття Орланів над Україною. Знаючи приблизний стан нашої армії тоді, сьогодні стає зрозуміло, наскільки серйозну технологічну перевагу на той час вони давали росіянам під час проведення операцій на нашій території.

Апаратами керували кадрові російські військові, а не “шахтарі з народної міліції”, як переконували російські пропагадисти. Інакше і бути не могло. Використання такого типу БПЛА потребує серйозної підготовки і навчання.

З 2014 року апарати регулярно падали і з технічних причин. Інформація, яка містилася на бортовій апаратурі, підтверджувала, що вони систематично проводили розвідку української території. Мабуть шахтарі в шахтах не вугілля добували, а навчалися бути операторами БПЛА.

Як уже було сказано, Орлан – це не лише розвідник із опцією фотольоту. До трьох таких безпілотників входить до складу комплексу Лєєр-3, який займається придушенням GSM сигналу в зоні відповідальності. Теж розроблений в Петербурзі, як і Орлан.

Лєєри так само з 2014 року працювали проти України і тут теж мова про кадрових російських військових. Орлани активно використовуються під час повномасштабної війни й періодично їх або збивають або захоплюють.

Далі буде.

Donation for Author

Допоможіть проекту будь-яким, навіть маленьким внеском

Читайте також

Цей веб-сайт використовує файли cookie. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Згоден Детальніше...

Compare Listings

заглавие Цена Положение дел Тип Площадь Цель Спальни Ванные комнаты